DE BROUWERS

Brouw·er (de; m,v; meervoud: brouwers) iemand die iets brouwt.

De Filmbrouwerij bestaat momenteel uit twee Brouwers, hieronder lees je de persoonlijke visies van Sanne en Pim.

Sanne Croonenberg
29 | Amsterdam | sannecroonenberg.com

Van niet veel dingen word ik gelukkiger dan visueel sterke, verrassende beelden. Dat soort foto’s waarvan je even stil wordt en je prikkelen, of waar je even van gaat dagdromen. Persoonlijk ben ik weg van visuele cultuur, ambacht, (analoge) fotografie en film maken en ben altijd op zoek naar visuele schoonheid in mijn dagelijks leven.
Mijn ambitie? Nou, ik heb veel verschillende doelen voor ogen maar één ding lijken ze allen gemeen te hebben; creatie. Zo werk ik namelijk aan een zacht en dromerig, uniek wereldje met mijn analoge fotografie, dat zijn eigen verhaal moet vertellen. Maar ben ik ook gek op het maken van commerciële content, maar dat wel even net ietsjes anders dan de rest. Op een dag ga ik mijn eigen film maken én schrijven. Maar bovenal, slaat mijn hart een slag over als ik denk aan prachtig ontworpen films en set decors.
Production designers noemen ze wel eens de ‘Architects of Illusion’, wat ik zelf een prachtige omschrijving vind voor het werk dat zij verrichten om een scenario om te toveren tot een geloofwaardig decor dat tevens een extra laag aanbrengt aan de film. Dus ja, als ik later groot ben wil ik verbijsterend mooie films maken als production designer, zoals Moonrise Kingdom, The Favourite, The Shape of Water, Climax, of La Belle Époque, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Pim Sollie
28 | Amsterdam | psproducties.com

Al op jonge leeftijd ben ik verknocht geraakt aan het medium film. Als kind keek ik al naar de making-of-documentaires van de films die ik tof vond. Film maken is een unieke kunstvorm waarbij vakmanschap en kunst samenkomen. Hierom heb ik altijd al filmmaker willen worden en iedere stap die ik sindsdien heb gedaan, is een stap richting die droom geweest.
Voor mij zijn de personage het allerbelangrijkste onderdeel van een film. Als je personage of onderwerp niet interessant is, gebeurt er niets. Vanuit je personage ontstaat het verhaal en vanuit je verhaal ontstaat de film. In het dagelijks leven ben ik daarom constant op zoek naar interessante verhalen, verhalen die mij raken. Ik hoop dat het mij ook lukt om verhalen te maken die mensen raken en waar mensen over na zullen blijven denken.

 

%d bloggers liken dit: